9 tegn på at du er intrapreneur

For nogle måneder siden fik jeg en personlig åbenbaring. En diskussion om, hvordan jeg egentligt definerer mig selv, fik en medstuderende på min efteruddannelse til at opsummere det som intrapreneur.

Det kom nærmest som en lettelse. Blandt andet fordi intrapreneuren netop kan have brug for et fast fokuspunkt til at holde styr på kreativ uro og flyvske tanker.

Er du usikker på, hvad det er, så er intrapreneuren ligesom en entrepreneur, men dog inden for rammerne af en eksisterende organisation.

Det er altså intrapreneurerne, der kan blive en væsentlig brik i fremtidssikringen af virksomheden gennem udvikling og etablering af nye forretningsområder.

Min erfaring er, at mange går med en intrapreneur i maven – en hel del uden at vide det.

9 tegn på, at du er intrapreneur

1. Du hader status quo

Langt de fleste arbejdspladser har faste procedurer og rutiner. Tingene bliver løst på en bestemt måde, fordi ‘sådan har vi altid gjort’. Det argument køber du bare ikke, og du har sandsynligvis fundet din egen måde at gøre tingene på eller også sidder du og er frustreret over, at organisationen slet ikke er lydhør over for de muligheder som du kan se for nye arbejdsrutiner.

2. Du forholder dig kritisk til autoriteter

Din chef har udstukket en stram kurs, men den bider du ikke umiddelbart på. Din hjerne er allerede begyndt at spekulere i mulige alternativer og smartere måder at nå frem til målet.

3. Du demotiveres af driftsopgaver

Uanset hvilket job man har, så vil en større eller mindre del af arbejdet være driftsopgaver. Opgaver som du kender så godt, at du føler, at du kan gøre dem med bind for øjnene. Alle opgaver – uanset hvor spændende de var i starten – har en tendens til at blive driftsopgaver. Du har derfor hele tiden antennerne ude i jagten nye, spændende opgaver.

4. Du drømmer om at blive selvstændig

Tanken om at være ‘herre i eget hus’ tiltaler dig, men du følger ikke drømmen helt til dørs, fordi du ikke bryder dig om den store grad af usikkerhed og utryghed, der følger med projektet. Et væsentligt punkt, der adskiller intrapreneuren fra entrepreneuren.

5. Din chef er tilfreds, før du selv er

Du får ros for dit arbejde, hvilket ikke skal undervurderes, men alligevel bliver du aldrig rigtig tilfreds. Du har en indbygget følelse af, at alt der blev løst godt i dag kan løses endnu bedre i morgen. Det betyder på den ene side, at du presser dig selv hele tiden – med de konsekvenser det har – men også, at du ikke er den første, der bliver hægtet af eksempelvis den teknologiske udvikling på din arbejdsplads.

6. Du er loyal

Det kan godt være, at du hele tiden er på udkig efter nye muligheder, men du kigger sjældent for alvor uden for din eksisterende arbejdsplads. I stedet er du fokuseret på at se nye muligheder inden for rammerne af din nuværende virksomhed eller organisation, og det handler ikke kun om mulighederne for dig selv, men for HELE organisationen. Du ser således tingene i et større perspektiv, og har ideer til optimering. I den henseende er du et værdifuldt – måske uudnyttet – aktiv for din organisation/virksomhed.

7. Lønnen er ikke afgørende

Mens du naturligvis gerne vil have en løn, der afspejler din værdi, så er lønnen ikke den primære årsag til at du går glad på arbejde. Det er langt vigtigere med en følelse af at gøre en forskel, at være uundværlige, få forløst evnerne og muligheden for personlig udvikling.

8. Du har høj integritet

Du holder fast i den du er, og det adskiller sig ikke væsentligt fra den, som du er, når du har fri. Du er dig på godt og ondt, men på en ydmyg måde, for du ved jo godt, at du ikke er perfekt (Læs: Det du gjorde godt i dag, kan jo altid blive bedre til i morgen)

9. Du ser udfordringer frem for problemer

Det kan godt være, at alting ser sort ud og dine kollegaer hænger med skuldrene, men du er ikke den første til at kaste håndklædet i ringen. Der MÅ være en vej, den skal bare lige findes …

 

LÆS OGSÅ:

Kunsten at være en sten i skoen

Derfor arbejder du (også) for meget

Har du dræbt en igangsætter i dag?

Elsk dine fejl, du bliver klog af dem! Her er en af mine og hvad jeg lærte af den

Etablering af nye forretningsområder kræver én afgørende ingrediens

5 thoughts on “9 tegn på at du er intrapreneur

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s